botanaΟι φαινομενικά άγονες περιοχές και βουνά της Μάνης κρύβουν απίθανες ποικιλίες αρωματικών βοτάνων και γευστικότατων άγριων βρώσιμων χόρτων. Ευδοκιμούν κατ'εξοχήν στα υψηλότερα μέρη του Ταϋγέτου, το τσάι, με το μοναδικό και ξεχωριστό άρωμα, η ρίγανη, η μέντα, το φλισκούνι. Στα χαμηλότερα η φασκομηλιά, το χαμομήλι, ο κρόκος και πόλλα άλλα λιγότερα γνωστά όπως το λάπατο, το πεντάνευρο, η μυρτιά και η δάφνη. Τα άγρια χόρτα αφθονούν από το Νοέμβριο έως το Μάιο και συλλέγονται για την παρασκευή χορτοσαλάτας, τουρσιών, πίτας ή ομελέτας.